Over Midea

Midea Group

Midea is een van de meer dan 10 merken binnen de huishoudelijke apparaten-activiteiten van Midea-Group. Een toonaangevend wereldwijd high-tech bedrijf met nummer 288 op de Global Fortune 500 lijst van 2021. De activiteiten van de Midea Group gaan verder dan huishoudelijke apparaten en omvatten zakelijke pijlers zoals HVAC, robotica en automatisering, smart home en IoT. Maar ook slimme logistiek en componenten. Alle bedrijven van Midea-Group streven dan ook naar één credo: #HumanizingTechnology.

Dit merk stelt bovendien zeer hoge eisen aan de componenten die ze gebruiken in de productie van de VRF systemen. Waardoor de producten beter scoren op het gebied van efficiëntie en duurzaamheid ten opzichten van de standaard Midea-producten. De Midea Group heeft 150.000 medewerkers in dienst waaronder 500 engineers op de R&D afdeling. Bovendien hebben ze een aantal dochterondernemingen waaronder Little Swan, Toshiba, Wahin, Bugu, Colmo, Clivet, Eureka, Kuka, GMCC en Welling. 

Onderscheidingen en erkenning

Elk jaar winnen ze meer dan 40 designprijzen op verschillende wereldwijde designshows zoals reddot, iF en Good Design Award! Bovendien werd ze de eerste fabrikant die het milieuvriendelijke Bleu Angel ontving. Deze certificering hebben ze ontvangen van de Duitse Milieuagentschap na het lancering van s’werelds eerste milieuvriendelijke airconditioner. 

Nieuwe strategie

Door alle veranderingen in 2021 is ook Midea geconfronteerd en hebben ze zich opnieuw moet concentreren en hebben ze moeten kijken naar de strategie van het bedrijf. Daardoor zijn ze zich meer gaan richten op de gebruikersvriendelijkheid, het milieu en bedrijfstransformatie. Maar ook het aandringen op het stimuleren van digitalisering en intellectualisatie om zo structurele upgrades te bevorderen. 

Bovendien blijven ze trouw aan de doelstellingen die ze hebben. Ondanks de grote uitdagingen blijven ze doorgaan met hervormingen en transformaties die nodig zijn om de systemen te optimaliseren!

150.000

medewerkers

500

engineers

+50

years of experience

150.000

grootste marktaandeel in china

Het merk MIdea MBT & Prins Technics

Wereldwijd zijn er Midea distributeurs aangesteld, Hieruit is in 2012 ook de samenwerking met Prins Technics ontstaan. Ook aan de debiteurs worden hoge eisen gesteld qua kennis en ondersteuning. Dit omdat de medewerkers en klanten van Prins Technics regelamatig worden uitgenodigd om in China een trainingen te volgen. Deze trainingen gaan vooral over de laatste technologieën maar ook presenteren ze de nieuwste producten die op de markt komen.

het merk MIDEA-LOGo
het merk Clivet
het merk MDV logo

Over het merk Midea Building Technologies (MBT)

Voorheen Midea Commercial Air Conditioning (CAC).

Midea Building Technologies (MBT) is een belangrijk onderdeel van de Midea Group. Deze divisie lever namelijk professionele producten en commerciële oplossingen. Ze betraden de CAC-markt voor het eerst in 1999. En zijn sindsdien een pionier in VRF-technologie en werken ze ook nauw samen met de R&D-afdeling om te blijven innoveren. Door ons R&D-werk en baanbrekende technologische innovaties heeft onze MBT-divisie enorm bijgedragen aan zowel commerciële als productontwikkeling. Door samen te werk te gaan met internationale ondernemingen en ook door onafhankelijke R&D uit te voeren, heeft Midea MBT wereldwijd duizenden referentieprojecten gerealiseerd.

Hieruit volgt dat ze inmiddels vier productievestigingen in de wereld hebben. Waarvan er drie in China gevestigd zijn en een bevindt zich in Italië. Daaruit volgt dat Midea een van de belangrijkste fabrikant in de wereldwijde HVAC-industrie is. Op het moment hebben ze het grootste marktaandeel in China , van maar liefst 16%, wat nummer 1 is. Tegelijkertijd zijn ze ook China’s grootste VRF exporteur.

Openingstijden
Contact

Het merk MIdea MBT & Prins Technics