BOUW JE EIGEN EFFICIËNTE SYSTEEM

Modulaire Chillers

Modulaire Chiller

DC luchtgekoelde chiller Een nieuw cool verschil.

Deze Modulaire luchtgekoelde Chiller werk op het R32 koudemiddel met lage GWP (global warming potential). Doordat de unit een dubbele roterende compressor met DC inverter en DC ventilatormotor heeft, geeft dit ook nog eens een A++ energie-efficiëntie.

Door middel van het compacte ontwerp en de uitstekende prestaties maken deze unit geschikt voor een breed scala aan toepassingen. Zo kunnen ze in de koelmodus werken met omgevingstemperaturen tot maar liefst 52 °C en met een uitlaatwatertemperatuur van slechts 0 °C. De waterstroomschakelaar en de bedrade controller zijn beide ingebouwd. Dit maakt de installatie zeer gemakkelijker. 

Het is ook mogelijk om de installatie in te bouwen. Echter is voor deze situatie maatwerk nodig. Dit omdat voor inbouw een speciale vereiste nodig is. Hiervoor kunnen opties worden toegevoegd zoals een hydraulische module met een waterpomp en expansievat.

luchtgekoelde chiller
luchtgekoelde chiller

Alle DC omvormers

Als eerste voldoen de modellen aan de ErP 2021. Hebben ze zoals eerder benoemd een hoge energie efficiëntie A++ voor energiebesparing. Zo maakt de DC omvormer technologie een nauwkeurig verbruik bij werkelijke belasting mogelijk. En garandeert een stabiele watertemperatuur

luchtgekoelde chiller dc inverter

DC ventilatie motor

De ventilatorsnelheid wordt geregeld op basis van systeemdruk en systeembelasting. Het resultaat hiervan is een zeer laag energie verbruik.

Plate Heat Exchanger (PHE) subcolling

De platenwarmtewisselaar als secundaire koeling verhoogt de onderkoeling van het koelmiddel en verbetert de energie-efficiëntie met 10%.

Hoogwaardige warmtewisselaar ontwerp

Een efficiënte ventilatormotor en goed ontworpen luchtstromen maken de warmte-uitwisseling van het hele systeem efficiënter.

Warmtewisselaar

Krachtige warmtewisselaar

Een efficiënte ventilatormotor en goed ontworpen luchtstromen maken de warmte-uitwisseling van het hele systeem efficiënter.

Grote binnen gegroefde koperen buis en hydrofiele aluminium vinnen verbeteren de warmte-uitwisseling aanzienlijk.

Intelligente ontdooingstechnologie

Het intelligente ontdooiprogramma berekent de tijd die nodig is voor het ontdooien volgens de actuele systeem status en elimineert warmteverliezen door onnodig ontdooien. Een gespecialiseerde ontdooi klep verlaagt de tijd die nodig is voor het ontdooien tot slechts vier minuten.

VRF V6

Modbus poorten

luchtgekoelde chiller modbus

Extra controle

AAN / UIT, Koelen / Verwarmen en Alarmpoorten kunnen worden aangesloten om extra functionaliteit voor afstandsbediening mogelijk te maken.

Koeling van de printplaat

De MC-SU-90RN1L maakt gebruik van koeltechniek om de elektrische schakelkast te koelen. Het verlaagt de gemiddelde temperatuur van elektrische regelcomponenten met ongeveer 8 graden, wat een stabiel en
veilig bedrijf van het regelsysteem garandeert.

Gebruiksvriendelijke aansturing en foutmeldingen

Door SW7 op de print op ‘On’ te zetten kunnen de volgende functies extern worden aan- of uitgestuurd:

– aan/uit  –  koelen/verwarmen  –  foutmelding
Te combineren met ventilator convectoren en luchtbehandelingsunits

USB-functie voor gemakkelijke programma upgrade

Het is niet nodig om zware apparatuur mee te nemen, maar alleen een USB-schijf kan een programma-upgrade realiseren, waardoor service op locatie mogelijk is gemakkelijker.

Is Uw Interesse Gewekt?​

Even in het kort samengevat dit systeem is toepasbaar in vele situatie en kan zorgen voor een optimaal binnenklimaat! Een DC inverter luchtgekoelde chiller systeem is zeker een goede investering.  

Bovendien is er een subsidie mogelijkheid vanuit onze rijksoverheid. Klik hier voor meer informatie hierover.

Of neem gelijk contact op met onze adviseur.
Hij zal samen met jou bekijken wat de beste oplossing is.