De PErfecte combinatie!

Midea VRF V4+W

VRF V4+W:

De perfect Combinatie van water en koelmiddel

De Midea VRF V4+W condensingunit – watergekoeld is de perfecte combinatie van water en koudemiddel. Het beschikt over uitstekende energiebesparende eigenschappen en heeft een flexibel systeemontwerp. Kortom dit systeem geeft daardoor een maximaal comfort.

Naast traditionele koeltorens/boilers zijn er meer waterbron mogelijkheden. Denk hieraan bij rivierwater, bodem, zonnen-energie, zeewater, meer water, grondwater, restwarmte uit productie, riool of afvalwater.

Dit systeem voldoet daardoor aan alle eisen voor zowel kleine als grote gebouwen.

Bovendien heeft het systeem een hoge efficiëntie en een IPVL © bereik van 5.9. Daarnaast heeft het een verbeterd comfort met een breed werkbereik.  Door dat deze unit is uitgerust met een dubbelpijpswarmtewisselaar heeft het systeem een hoog rendement. Daarnaast heeft deze unit ook nog eens een warmteterugwinning functie aan de waterzijde.

Condensingunit - watergekoeld
VRF

KOELMIDDEL R410A
De unit werk met het koelgas R410A. 

VRF

MODULAIR
Kan gecombineerd worden met andere units tot 1 systeem

VRF

DC INVERTER COMPRESSOR
Uiterst efficiënte werking van de compressor 

Groot werkingsbereik:

Dit systeem maakt zich zeker overal toepasbaar. Het heeft namelijk een groot werkingsbereik heeft. De VRF Condensingunit kunnen een omgevingstemperatuur van 0 – 40ºC aan. Met een water inlaattemperatuur van 7 – 45ºC. Daarnaast is er ook een groot bereik in de instelbare ruimtetemperatuur voor zowel koelen als verarmen. 

Condensingunit Groot werkingsbereik V4+W

Weersonafhankelijke werking:

Door de stabiele aangeleverde temperatuur van het water wordt de airconditioning installatie niet beïnvloedt door weersomstandigheden zoals warme temperaturen, vorst of regen.

Daarnaast hoeft de condensingunit in de wintermaanden niet te ontdooien. Het voordeel hiervan is dat het systeem een stabielere werking heeft. Het verwarmingsproces hoeft namelijk niet onderbroken te worden. 

Waterzijdige warmte terugwinning:

Bij veel grote en moderne gebouwen is de interne warmtevraag enorm verschillend. In sommige situaties kan het voorkomen dat er zowel koelen als verwarmen is gewenst.

Door het modulaire ontwerp kan het systeem nauwgezet verdeeld worden. Hierdoor kan er door de waterzijdige warmteterugwinning plaats vinden. Dit verbeter de efficiënte enorm. 

Voordelen watergekoelde VRF:

Wat maakt deze VRF V4+W condensingunit unit zo bijzonder?

Als eerste is deze unit is geschikt voor binnenopstelling en heeft daardoor vrijwel geen invloed van weersomstandigheden. Ten tweede geen lekkage mogelijk in de ruimte door gebruikt van koudemiddel.

De unit beschikt over een zeer efficiënte warmtewisselaar. En heeft een waterzijdige warmteterugwinning.  Daarnaast heeft de unit ook nog eens een zeer laag geluidsniveau wat het zeer gunstig maakt

Lange leiding lengtes:

Bovendien kenmerkt dit systeem zich door de lange toepasbare leiding lengtes. Hierdoor is het systeem ook uitermate geschikt voor grotere gebouwen.

Modulair ontwerp:

Net zoals bij andere systeem is het ook mogelijk om dit systeem te koppelen. Er is een combinaties van maximaal 3 modules mogelijk, met een koelcapaciteit tot 100 kW.

Zeer betrouwbare werking:

In tegenstelling tot koudwatersystemen is met deze condensingunit de kans op waterlekkage niet aanwezig. Dit omdat het een koudemiddelcircuit heeft in plaats van een watercircuit.

VRF condensing