All-in-one solution at home

Warmtepompen M-Thermal

Warmtepomp M-Thermal Monobloc & Split:

Het nieuwe verduurzamen.

We horen het allemaal de berichten over het veranderende klimaat en dat de co²-uitstoot naar beneden moet! De meeste mensen denken dat mobiliteit in ons dagelijks leven, zoals autoverkeer, de grootste hoeveelheid CO²-uitstoot per huishouden veroorzaakt. Maar in feite veroorzaakt onze verwarming en warmwatervoorziening net zoveel CO²-uitstoot.

Omdat we op weg zijn naar een gasloze maatschappij. Is het belangrijk om de juiste keuze te maken met een toekomstgerichte verwarmingssysteem voor in jouw woning. 

De keuze voor een klimaatvriendelijke oplossing zoals een warmtepomp loont in het besparen op de energiekosten maar ook zeker voor ons klimaat. Win win situatie toch!

Met een warmtepomp installatie van Midea kunt u uw woning energiezuinig verwarmen en/of koelen. Bovendien vermindert het niet alleen de CO²-uitstoot (voor verwarmen daalt het met zo’n 20 tot 45% ) maar het bespaart ook nog een aanzienlijk op de energiekosten. 

Warmtepomp M-Thermal

Daarnaast heeft het systeem enorm veel voordelen. De gratis warmte die aanwezig is in de lucht wordt met een zeer hoog rendement afgegeven aan het water voor uw verwarmingscircuit.

De warmtepompen zijn zeer geschikt voor lage temperatuur verwarming door middel van vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Naast dit alles kun je met een warmtepomp ook het sanitair water verwarmen. Daarnaast is deze set uit te breiden met  zonnecollectoren  waardoor jouw rendement nog hoger is. 

En met als klap op de vuurpijl geeft de rijksoverheid subsidies op installaties zoals deze! Lees hier voor meer informatie hierover. 

Wat is een warmtepomp?

Een warmtepomp verwarm jouw woning zonder gas. De warmtepomp haalt zijn warmte uit de buitenlucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het verwarmingssysteem. 

Keuze warmtepompen?​

Welke warmtepomp het beste is, hangt af van de woning en het huidige stookgedrag. Ook het geluid en de mogelijkheden om een buitenunit te plaatsen spelen een rol. Dus jouw keuze is afhankelijk van verschilleden omstandigheden.

Zonnecollectoren

Indien je de Midea lucht/water warmtepomp combineert met zonnecollectoren vergroot jouw rendement doordat de zonnecollectoren een aanzienlijk deel van de sanitairwater bereiding overnemen van de warmtepomp

Zonnepanelen
warmtepomp solution

Sanitair water bereiding

Alle lucht/water warmtepompen van Mieda zijn eenvoudig uit te breiden met sanitairwater bereiding. Hiervoor dient een sanitairwater vat te worden geplaatst. Deze buffervaten zijn verkrijgbaar van 160 liter tot 475 liter.

Bedien het systeem met de smart-app

Zowel de warmtepomp monobloc als de split serie zijn bedienbaar via de SMART APP. Zo kunt je de temperatuur alvast instellen en komt je thuis in een comfortabel klimaat.

Ontdek hier welke warmtepomp het beste bij uw wensen past.

Doordat warmtepompen een lage CO² hebben draagt je bij aan het beschermen van ons klimaat. Dit wordt ook nog eens gesteund door middel van subsidie die via onze rijksoverheid.  Daarnaast bespaart je enorm met een warmtepomp.  De onbeperkte energie uit de omgeving maakt je zich onafhankelijker. Dit kunt je bewerkstelen door het gebruik van zelf opgewekte elektriciteit door middel van zonnepanelen maakt het nog meer onafhankelijker.

M-Thermal warmtepompen Monobloc​

Monobloc warmtepompen zijn geschikt voor verwarmen, koelen en daarnaast kunnen ze de behoefte van sanitair warm water in de woning voorzien.

De installatie is eenvoudig aangezien er enkel waterleidingen dienen te worden geïnstalleerd, alle koeltechnische componenten zijn ingebouwd in de buitenunit. Het systeem is ontworpen om te werken in combinatie met externe warmtebronnen zoals zonnecollectoren of een CV-ketel

Hier leest u alle voordelen in het kort
 • Eenvoudige installatie.
  Tot 60˚C water temperatuur voor verwarmen. 
 • Tot 60˚C water temperatuur voor sanitair warm water.
 • Mogelijkheid voor aansluiten externe warmtebron.
 • Werken met twee zones en twee verschillende temperaturen mogelijk.
 • Nieuwe gebruiksvriendelijke bediening.
 • Anti legionella programma.
 • Voorzien van elektrisch back-up heater.
 • Week klok programmering.

M-Thermal warmtepompen Split​

Ook de split variant warmtepompen zijn geschikt voor zowel verwarmen als koelen en daarnaast kunnen ze voorzien in de behoefte van sanitair warm water. Het systeem is ontworpen om te werken in combinatie met externe warmtebronnen zoals zonnecollectoren of een CV ketel.

Hier leest u alle voordelen in het kort
 • Tot 60˚C water temperatuur voor verwarmen
 • Tot 60˚C water temperatuur voor sanitair warm water.
 • Mogelijkheid voor aansluiten externe warmtebron
 • Werken met twee zones en twee verschillende temperaturen mogelijk.
 • Gebruiksvriendelijke bediening.
 • Voorzien van elektrische back-up heater
 • Anti legionella programma
 • Weekklok programma

Klik hier voor installatie voorbeelden van de M-Thermal Monobloc & Split.

Wilt u ook een alles in een systeem?

Even in het kort samengevat dit systeem is een alles omvattend systeem en is daarnaast ook nog een energiezuinig! wat wilt je nog meer? 

Naast dit alles is er een ook nog eens een Subsidie mogelijkheid op deze installaties. 

Klik hier voor meer informatie hierover. 

Neem contact op met onze adviseur.
Hij kan je alles verstellen over dit systeem en met je bekijken wat voor jouw de beste oplossing is.